camping

Op de camping, met z’n allen bij elkaar

Met de caravan, met de tent of met de camper, op de camping kun je heerlijk met je eigen spullen terecht. Campings zijn vaak erg gemoedelijk en als het mooi weer is, bestaat er geen mooier plekje op aarde dan in je stoel voor de voortent, met een lekker glas drinken erbij. Mocht het een dagje regenen, dan kruip je gezellig bij elkaar in de caravan of camper en als je die niet bij je hebt, is er altijd wel een campinggebouw waar je leuke dingen kunt doen.

Soorten campings
Bij een camping denken de meeste mensen die er niet zo van houden, aan een groot grasveld boordevol bruin geworden, vakantievierende vakantiegangers. Dit kan echter ook heel anders. Denk hierbij eens aan een natuurcamping of een boerderijcamping. Deze campings zijn over het algemeen veel kleinschaliger en het contact met de campingeigenaar is meestal zeer leuk. De kinderen kunnen er leren om met de natuur om te gaan en ze leren hoe het er op een boerderij aan toe gaat.

Voordelen van een camping
Het grote voordeel van een camping is dat je heel dicht bij de natuur en de weerelementen bent. Als de zon schijnt stap je naar buiten en je staat met je blote voeten in het warme gras. Als het regent hoor je de druppels neerkomen op het tentzeil of op het dak van je caravan of camper. Daarnaast is het altijd mogelijk even een praatje te maken met een van de andere vakantiegangers en als je kinderen hebt, zijn er genoeg vriendjes en vriendinnetjes in spe om lekker mee te spelen. Op een camping ben je nooit alleen wat een veilig gevoel geeft, maar wat ook fijn is voor het sociale contact. Als je vaker op de camping komt leer je mensen kennen en kan het zelfs zijn dat je hier goede vrienden aan overhoudt.

Low budget camping
Het voordeel van een camping is dat deze niet zo erg duur hoeven te zijn. Je kunt je eigen woonruimte meenemen die past bij je budget en op de camping zelf is vaak al veel te doen, waardoor je niet eens iedere dag weg moet. Voor jou en je kinderen een ideale vakantie voor weinig geld.